Schoudermeting Offshore / Onshore

Wanneer u vanuit Engeland in een helikopter moet stappen om bijvoorbeeld naar uw offshore installatie te gaan is een schoudermeting uitvoeren verplicht.

Offshore schoudermeting – verplicht conform richtlijnen CAA

Sinds 1 april 2015 is het conform de richtlijnen van de Civil Aviation Authority (CAA) geldt als extra veiligheidsmaatregel dat er een schoudermeting moet zijn gedaan als U met een helikopter vliegt vanuit Engeland. Wij voeren deze schoudermeting graag voor U uit, zowel losstaand als in combinatie met Offshore keuringen.

Certificatie vereist

De meting wordt uitgevoerd door speciaal opgeleid en hiervoor gecertificeerd personeel. Na de schoudermeting krijgt U een certificaat met de uitslag van de schoudermeting. De geldigheidsduur van het certificaat is onbeperkt. Het originele certificaat kan door instanties en bedrijven ten alle tijde gevraagd worden ter controle, een kopie overleggen is vaak niet voldoende.

De meting mag enkel uitgevoerd en gecertificeerd worden door daartoe bevoegd en geregistreerd medisch personeel. Net als bij het NOGEPA register wordt dit door instanties bijgehouden en gecontroleerd.

Schoudermeting

Indien de schouderbreedte meer is dan 55,9 cm (22″) wordt dat gezien als extra breed (XBR). In dit geval krijgt de passagier een stoel toegewezen in de nabijheid van een raam geschikt als vluchtroute voor deze schouderbreedte. Wanneer U een schouderbreedte heeft van minder dan 55,9 cm (non XBR) dan volgt willekeurige indeling aan boord van de helikopter.

Vliegt U of een van uw medewerkers vanuit Engeland met de helikopter en heeft U nog geen meting laten uitvoeren? Maak dan snel een afspraak.

Offshore / Onshore Keuring

Natuurlijk kan de meting ook meegenomen worden in Uw (NOGEPA / Den Norske) Offshore keuring. Alle medische keuringen worden uitgevoerd door ervaren en gecertificeerde keuringsartsen, ingeschreven in het register van NOGEPA. Onze artsen hebben kennis van specifieke omstandigheden op een booreiland en op een schip. Vraagt Uw opdrachtgever om Den Norske certificatie? Dat kan. Ook dit verzorgen wij graag voor U, zowel in combinatie met als onafhankelijk van zeevaart, scheepvaart en NOGEPA keuringen.

Hoe werkt het?

Maak een afspraak voor een offshore keuring en/of een losstaande schoudermeting. Vergeet bij boeking van een volledige offshore keuring niet aan te geven of er een schoudermeting uitgevoerd moet worden.

Heeft U vragen over offshore keuringen? Bel 085-0091562, wij denken graag met U mee.