Transport en Vervoer

Transport en Vervoer: medische keuring voor Taxipas, Medibuspas, Chauffeurspas en Groot Rijbewijs. Snel, flexibel, binnen èn buiten kantoortijd.

Transport en Vervoer

Sector-specifieke medische keuringen voor transport en vervoer, ook mogelijk in combinatie. Snel en flexibel. Binnen, èn buiten kantoortijden. Combinaties onderling zijn vaak mogelijk, dit bespaart tijd en geld. Op afspraak kunt U ook buiten kantoortijden terecht.

  • Groot Rijbewijs
  • Taxipas
  • Medibuspas
  • Chauffeurspas

Bent U werkgever en wenst U meerdere mensen te laten keuren? Neem dan contact op voor een offerte. Desgewenst kunnen wij de keuringen ook bij U op locatie uitvoeren. Ook voor of na werktijd.

 

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak

 

Medische Keuring Groot Rijbewijs

Iedereen die in het bezit is van een groot rijbewijs (C en/of D) moet bij vernieuwing een medische keuring ondergaan bij een gecertificeerde (keurings)arts. Dit om te zorgen dat weggebruikers veilig en verantwoord aan het verkeer deel kunnen blijven nemen.

Zowel voor het afleggen van Uw examen (categorie C, D, CE/DE) als voor verlenging van het Groot Rijbewijs (categorie C/CE en D/DE) dient u een medische keuring te ondergaan. Met het Geneeskundige Verslag bepaalt het CBR of Uw rijbewijs verstrekt of verlengd wordt.

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de keuring, wat U nodig heeft en de procedure

 

Medische Keuring Taxipas

Om het vak van taxichauffeur uit te oefenen, is een taxipas verplicht. Deze chauffeurspas voor de taxi is voorzien van echtheidskenmerken en moet goed zichtbaar in de taxi aanwezig zijn. Op deze wijze weten passagiers dat ze bij een erkende chauffeur instappen. Het Kiwa Register geeft voor sectoren van transport en vervoer namens de Inspectie Verkeer en Waterstaat deze passen uit. Hiervoor is o.a. een Geneeskundige Verklaring vereist.

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de keuring, wat U nodig heeft en de procedure

 

Medische Keuring Medibuspas

Alle chauffeurs die vallen onder de CAO Besloten busvervoer en zelfstandige touringcarchauffeurs moeten vanuit hun CAO één keer per vijf jaar worden gekeurd. Deze chauffeurs moeten in bezit zijn van een Medibus geneeskundige verklaring. Ook buschauffeurs die niet vallen onder de CAO Besloten busvervoer – bijvoorbeeld lijnbuschauffeurs – moeten gekeurd worden. Zij krijgen een gezondheidsverklaring.

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de keuring, wat U nodig heeft en de procedure

 

Medische Keuring Chauffeurspas

Deze Medische Keuring is voor chauffeurs in transport en vervoer (beroepsgoederen en/of personenvervoer) met een C (E) of D (E) rijbewijs. De keuring voor de chauffeurspas valt onder de CAO Beroepsgoederenvervoer. Er is geen wettelijke verplichting, maar vanuit de CAO moet deze keuring één keer per 5 jaar worden uitgevoerd.

Let op: Deze keuring is GEEN rijbewijskeuring. Soms is het mogelijk beide keuringen te combineren – dit scheelt u tijd en geld.

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de keuring, wat U nodig heeft en de procedure